Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016-2017
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν.Κιούσης σε δήλωσή του για το δημόσιο απολογισμό έργων και πολιτικών 2016-2017 υποστήριξε τα εξής :

«Αυτή η Δημοτική Αρχή Κρωπίας πορεύεται όπως και οι πολίτες. Σέβεται τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές ανησυχίες τους. Ακολουθεί τους ρυθμούς συμμετοχής τους. Όταν κρίνουν ότι κάτι σημαντικό διακυβεύεται υπάρχει συμμετοχή σε δημοτικές δράσεις, εκδηλώσεις και διεκδικήσεις. Ο Δήμος μας αντιστοιχίζεται με τις αγωνίες της καθημερινής επιβίωσης τους και τις προσδοκίες τους. Δεν μας προβληματίζει η μη συμμετοχή τους π.χ. στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ Κρωπίας για το δημόσιο απολογισμό αν και τη θεωρούσαμε πρωτίστως απαραίτητη για την ενημέρωσή τους. Εμπιστευόμαστε το πολιτικό αισθητήριό τους. Δεν θα αφήσουμε τις προσδοκίες τους να τις τιμωρήσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες με τις αλλεπάλληλες «μεταρρυθμίσεις και δοκιμές» στη λειτουργία του θεσμού μας, ούτε φυσικά οποιοσδήποτε άλλος φορέας που αυταρχικά προσπαθεί να επιβάλλει τις πολιτικές του.

Όσοι το επιχειρήσουν θα βρουν μεγάλο ενιαίο μέτωπο αντίστασης και πολύμορφες σοβαρές και δημιουργικές δράσεις υπεράσπισης του δημοτικού και δημοσίου συμφέροντος. Άλλωστε από το 2013-2014 προειδοποιήσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και την Κεντρική Διοίκηση για την εξάντληση υπομονής των συμπολιτών μας, την εξάντληση υπαλλήλων, ιδιωτών, εθελοντών, τοπικών συλλόγων στη στήριξη κοινωνικών δομών και δράσεων αλλά και τις υπόγειες κοινωνικές διεργασίες που μπορεί να μην οδηγούν κατ΄ανάγκη σε πολιτική αποσύνθεση αλλά δημιουργούν τις συνθήκες για την επώαση αντιδραστικών –αντικοινωνικών αντιλήψεων. Αν δεν στηριχθούν οι ΟΤΑ να γίνουν οι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές της τοπικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής τότε πράγματι θα οδηγηθούμε σε εσωτερικές διαιρέσεις σε κάθε τοπική κοινωνία και η Ελλάδα θα κινδυνέψει ως κρατική οντότητα στα επόμενα έτη.

Με αφορμή και την εξαγγελλόμενη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη ίσως θα έπρεπε η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την εκ νέου μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τον Β΄ βαθμό Τ.Α στον Α΄ βαθμό με την ανάλογη φυσικά πρόβλεψη πόρων, μηχανημάτων και προσωπικού. Και αυτό γιατί τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και οξύνθηκαν ιδιαίτερα το 2017 στον Δήμο μας σε ζητήματα αρμοδιοτήτων β΄βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης όπως, ηλεκτροδότησης κεντρικών λεωφόρων, φωτεινής οδοσήμανσης-παρεμβάσεις ασφάλειας πεζών και Ι.Χ, αντιπλημμυρικών έργων, πολεοδομικών θεμάτων κ.α δεν αντιμετωπίζονται στους χρόνους που πρέπει και με την πολιτική και πρακτική αποτελεσματικότητα που απαιτείται παρά τις προσπάθειες αιρετών, εργαζομένων , συλλόγων και πολιτών. Εμείς θέλουμε την πλήρη απόδοση της ευθύνης καθότι- παρά τις δυσκολίες -μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα με αποτελεσματικό τρόπο.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι οι καλοί οικονομικοί δείκτες που πετύχαμε (Καθαρή θέση, συνολικό πλεόνασμα, ρυθμός εξυπηρέτησης δανείων κ.α) βοήθησαν τη Δημοτική μας Διοίκηση να περάσει πολιτικές άρσης του χρηματοδοτικού αποκλεισμού -που υφίστανται όλοι οι Δήμοι- με σύναψη δανείου για στοιχειώδη κοινωφελή έργα ύδρευσης με οδοποιία -που βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2016-2017-σε εκτός σχεδίου οικιστικές περιοχές (σ.σ Ως γνωστόν δεν χρηματοδοτούνται έργα από το ΕΣΠΑ για εκτός σχεδίου ενώ και το Π.Δ.Ε έχει καταρρεύσει τα χρόνια των μνημονίων). Η εξοικονόμηση πόρων που έχει επιτευχθεί οδηγεί όμως και στην υλοποίηση σημαντικών μεγάλων έργων–επενδύσεων σε κρίσιμους τομείς -διαχρονικά ζητήματα κοινόχρηστων υποδομών που δεν αντιμετωπίστηκαν- για την μεγάλη αλλαγή των δεδομένων βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών του Κορωπίου σε πείσμα της πολύχρονης και πολυεπίπεδης κρίσης που έχει επιβληθεί και νομοθετικά ως διαρκής! Η στόχευσή μας επιπλέον στην ενίσχυση των μονογονεικών και τρίτεκνων οικογενειών στα Δημοτικά τέλη και τέλη Ύδρευσης σε πρώτη φάση είναι και ενδεικτική της πολιτικής μας θέσης στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Θα ήθελα επίσης ξανά να υπενθυμίσω την σειρά προγραμματισμού έργων που αφορούν την εφαρμογής της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης. Η σειρά προγραμματισμού των έργων εφαρμογής κυκλοφοριακής μελέτης πόλεως Κορωπίου (μονοδρόμηση , μεγαλύτερα πεζοδρόμια, θέσεις στάθμευσης, κολώνες δημοτικού φωτισμού κ.α) ακολουθούν το βαθμό ολοκλήρωσης των στοιχειωδών έργων υποδομής: Αποχέτευσης Ακαθάρτων συμπεριλαμβανομένου των τοπικών συνδέσεων στην κεντρική λεωφόρο (τα ποσοστά της υλοποίησης είναι στο 90% και οι καθυστερήσεις οφείλονται μόνο στις αρχαιολογικές ανασκαφές), της Αποχέτευσης ομβρίων/αντιπλημμυρικό ανατολικού τομέα πόλεως-Λεωφ. Β. Κωνσταντίνου – οδός Β.Ολγας (εκτελείται ενώ στην Κεντρική Λεωφόρο ξεκινούν μετά τις εορτές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς) και τη υπογειοποίηση κοινωφελών δικτύων ΔΕΗ. Είναι η λογική σειρά για να μην έχουμε το γνωστό φαινόμενο δημοτικών και δημοσίων έργων «ράβε –ξήλωνε». Το σημαντικό και κρίσιμο έργο εκτέλεσης των έργων δημιουργίας των συγκοινωνιακών κόμβων στις εισόδους της πόλης μπήκε στην τελική και οριστική του φάση και έχει ήδη έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος εταιρία τον Νοέμβριο του 2017.

Η πολιτική εντολή σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους μας είναι μια : Δεν αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας στην τύχη του και κανένα αίτημα δεν θεωρείται ως εκ των προτέρων κακόβουλο ή επειδή ανήκει σε άλλο φορέα αρμοδιότητας το στέλνουμε στις καλένδες. Αγωνιζόμαστε κάθε ώρα με επιμονή παρά τις χρόνιες δυσλειτουργίες του θεσμού μας.Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα ικανοποίησης δίκαιων φυσικά αιτημάτων. Έτσι μας γνώρισαν οι πολίτες και έτσι συνεχίζουμε!Η αφοσίωση στην αποστολή μας είναι η πρώτη προτεραιότητά μας και δεν σκύβουμε το κεφάλι ποτέ και για κανέναν. Δεν υποχωρούμε ποτέ και ιδιαίτερα σε καμμία εμμονή και φόβο από οποιονδήποτε και αν προέρχεται».

-----------------------

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Αύγουστος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
  

 

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό