Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ
 
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ

Η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» στο Δήμο Κρωπίας εορτάστηκε με μαζικότητα παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες(ισχυροί άνεμοι και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες) που επικράτησαν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016. Ήταν άλλη μια μαζική εκδήλωση της κοινωνίας του Κορωπίου που ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών και συλλόγων.Στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στην πόλη του Κορωπίου τελέστηκε, η Θεία Λειτουργία, η Δοξολογία και στο Ηρώο της πλατεία Αναλήψεως του Κυρίου, το τρισάγιο εις μνήμη των πεσόντων, η κατάθεση των στεφάνων, η τήρηση ενός λεπτού σιγής, η προσευχή και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την Δημοτική Φιλαρμονική.Την εκφώνηση του ο πανηγυρικού της Ημέρας έκανε, ο κ.Βασίλειος Δημητρόπουλος, εκπαιδευτικός του 1ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου.Στεφάνια κατέθεσαν 46 φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί, που συμμετείχαν στην παρέλαση καθώς και τοπικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και κόμματα.

Από το Δήμο Κρωπίας, παρευρέθηκαν στην παρέλαση, ο Δήμαρχος Δημήτριος Ν. Κιούσης συνοδευόμενος από την σύζυγό του κυρία Πόλυ Ντούνη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θεοφάνης Μιχαιρίνας, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης, Αντώνης Κορωνιάς, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Κιούση, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ελένη Αδάμ, Αδαμαντία Μάλλιου (πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός), Αγγελική Μαρκαντώνη, Αγγελική Λειβαδίτου, Παναγιώτης Πολίτης (πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), Mανώλης Γρινιεζάκης (πρόεδρος ΚΕΔΚ), Κώστας Κιούσης, Δημήτριος Λέκκας, Δημήτριος Πιέτρης, Σταμάτιος Ντούνης, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Διονύσης Κερασιώτης, Παναγιώτης Τσιμπικσιόγλου, από τον Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Σμέρος, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, η γραμματέας του προεδρείου Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός κα Αγγελική Γκιόκα, ενώ εκπροσωπήθηκαν τα Σώματα Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Μονάδα Πολεμικής Αεροπορίας Κ.Ε.Φ.ΣΚΥ., Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορωπίου) και ιερείς ως εκπρόσωποι των ενοριών τους.

Την έναρξη και τη λήξη της παρέλασης έκανε, η Δημοτική Φιλαρμονική υπό τη διεύθυνση του αρχιμαέστρου, Ηλία Σοφρώνη. Στην κορυφή της παρέλασης για άλλη μια χρονιά τέθηκε επικεφαλής, το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου με την ιστορική σημαία του. Ενθουσιασμός επικράτησε στο κοινό από τη φετινή παρουσίαση για πρώτη φορά του 3ου Γυμνασίου και του 2ου Γενικού Λυκείου που στεγάζονται στο νέο κτιριακό συγκρότημα στο Κίτσι.

Παρέλασαν : Όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας (Δημόσια Κέντρου Πόλης, Αγίας Μαρίνας και Κιτσίου, καθώς και η ιδιωτική Σχολή «Ποριώτου»), οι παιδικοί σταθμοί του ΝΠΔΔ Σφηττός και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί-Νηπιαγωγεία-Κέντρα Προσχολικής Αγωγής («Τα Μελισσάκια», «Ξεκίνημα», «Μοντεσσοριανή Φροντίδα», «Ονειροχώρα», Daycare, «Αμαρυλλίς»),η Δημοτική Φιλαρμονική, το Λύκειο Ελληνίδων-παράρτημα Κορωπίου, ο σύλλογος ΑμΕΑ «Αγάπη και Ελπίδα», οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι (Σύλλογος Ποντίων Κορωπίου «ο Εύξεινος Πόντος», Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου, Σύλλογος Κρητών «Ο Ψηλορείτης»),οι αθλητικοί σύλλογοι (Ακαδημίες ποδοσφαίρου Α.Ο.Κ, Γυμναστικός Σύλλογος Κορωπίου, Αθλητικός Σύλλογος Κορωπίου Γ.ΣΠαπασιδέρης, Ακαδημίες ποδοσφαίρου Super League-Δόξα Κορωπίου, Ακαδημία Τae Kwon Do Α.Γ.Σ Κρωπίας) και το Προσκοπικό Κίνημα του Κορωπίου (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού & Σώμα Ελλήνων Προσκόπων). Συνολικά παρέλασαν 35 φορείς.

Την παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων του εορτασμού της ημέρας, έκανε η καΧριστίνα Παπαχρήστου, δημοτική υπάλληλος συνεπικουρούμενη από την δημοτική υπάλληλο καΕλένη Μπούρδου. Την ασφάλεια της εκδήλωσης ανέλαβε η εθελοντική ομάδα Δήμου Κρωπίας (Τομέας Δασοπροστασία-πολιτικής προστασίας).Μετά την παρέλαση ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με την ανταλλαγή των ευχών.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Ιούνιος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
  

  

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό