Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
 Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης σε συναντήσεις και εκδηλώσεις της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2016

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Πέτρο Φιλίππου συμμετείχαν την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου σε εκδήλωση ενημέρωσης σε δημοτικούς και παραγωγικούς φορείς Κορωπίου, Μαρκοπούλου και Σπάτων που οργάνωσε η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου με καλεσμένο τον Υπουργό Πολιτισμού-Αθλητισμού, καθηγ. Αριστείδη Μπαλτά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κορωπίου, Αθηνά Κιούση , δημοτικοί σύμβουλοι Κορωπίου της μείζονος αντιπολίτευσης, η πρόεδρος της Δ.Ε Παιδείας και δημοτική σύμβουλος Μαρκοπούλου,Ζωή Γιαννάκη και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων. Ο κ. Κιούσης αφού καλωσόρισε τον Υπουργό ανέπτυξε ορισμένα ζητήματα που συνδέονται με διαχρονικά και επίκαιρα προβλήματα του δήμου και της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα, έθεσε υπόψη του Υπουργού πολλά ζητήματα τα βασικότερα των οποίων ήταν εξής :

  1. Τις ελλείψεις σε υποδομές κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης με την αδυναμία του φορέα του ΟΣΚ(Κτιριακές Υποδομές Α.Ε τώρα) για απαλλοτριώσεις καθορισμένων χώρων και κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων
  2. Τη συνέχιση της δικαστικής διεκδίκησης των νομίμων δικαιωμάτων των Δήμων των Μεσογείων από την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος (Ν.2338/1995).
  3. Την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου που πλήττει την δυνατότητα υποστήριξης νέων πολιτικών και δομών για την στήριξη των πολιτών
  4. Την μεγάλη αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω των περιοριστικών πολιτικών λιτότητας με αποτέλεσμα καθυστερήσεις και μη απόδοση των τελών προς τον Δήμο από την ΔΕΗ και παράλληλα τη συνέχιση σε ισχύ του Παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας ΟΤΑ και των συνεπειών (π.χ αναγκαστική αύξηση δημοτικών τελών ) από τυχόν αποκλίσεις.
  5. Την αντιμετώπιση της ανεργίας ιδιαίτερα σε κλάδους της τοπικής οικονομίας που εμφανίζουν σχεδόν καθολικά ποσοστά όπως οι οικοδόμοι ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλες κατηγορίες ανέργων με κριτήρια αυτή τη φορά τα κοινωνικά τους χαρακτηριστικά και κάλεσε τον Υπουργό να μεταφέρει στην Κυβέρνηση σχετικές προτάσεις του Δήμου που έχουν κατατεθεί.
  6. Την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Μεσογείων και του Κορωπίου που δεν αξιοποιείται παρότι συνεχώς ανακαλύπτονται και οριοθετούνται αρχαιολογικοί χώροι και μάλιστα χωρίς να καθίστανται επισκέψιμοι. Επανέφερε μάλιστα πρόταση για μουσειακή αξιοποίηση χώρου στο Κορωπί (1ο Δ.Σ Κορωπίου) και επαναφορά αρχαίων εκθεμάτων του Κορωπίου και άλλων περιοχών που βρίσκονται σε αποθήκες στο Μουσείο της Βραυρώνας και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος χαιρέτησε την εκδήλωση της συλλογικότητας «Πλειστηριασμοί στα Μεσόγεια Στοπ» στο Δημαρχείο Κρωπίας με ομιλητές τους Λεωνίδα Βατικιώτη και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου.Ο κ.Κιούσης είπε ότι ο Δήμος Κρωπίας από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της συλλογικότητας συμπεριέλαβε τις προσκλήσεις της πρωτοβουλίας αυτής στα έντυπα ενημέρωσής του προς τους πολίτες. Στη συνέχεια συμμετείχε στην καλοκαιρινή γιορτή του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κορωπίου «Αγάπη και Ελπίδα» στο Θέατρο της πλ. Δεξαμενής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Πολιτισμού –Αθλητισμού, Αρ. Μπαλτάς , ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, οι αντιδημάρχοι, Ανδρέας Ντούνης και Νικόλαος Γιαννάκος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Κιούση και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ελένη Αδάμ (πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), Δημήτριος Πιέτρης (αντιπρόεδρος ΚΕΔΚ),Διονύσης Κερασιώτης, Παναγιώτης Τσιμπικτσιόγλου, Βασιλική Δήμα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Αύγουστος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
  

 

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό