Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Το 1O ΓΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΣΤΟ 21ο ATHENS MODAL UNITED NATIOS (MUN)!
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ου ΓΕΛ Κορωπίου

Το 1ο ΓΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ στο 21ο Αthens Modal United Natios (MUN)!

Η ομάδα του προγράμματος MUN (Modal United Nations- πρόκειται για πρόγραμμα προσομοίωσης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και άλλων πολυμερών οργάνων) του σχολείου μας συμμετείχε με την επίβλεψη της καθηγήτριας κ. Λουδάρου Μαρίας, με 8 μαθητές και μαθήτριες (Αγγελή Ολυμπία, Δήμου Δημήτριο, Καρβελούτσου Αναστασία-Μαρία, Κιούση Ελένη, Κολλιαδήμα Χριστίνη, Νικολού Καλλιόπη-Μαρία, Ρίζος Φώτιος, Ρούνη Μαρία) στο 21ο Athens MUN που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Novotel» από 2 έως και 4 Μαρτίου 2018.


Η εμπειρία των μαθητών/τριών μας από τη συμμετοχή τους στο MUN αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία. Αλλά ας αφήσουμε τα ίδια τα παιδιά να μιλήσουν:"Και οι οκτώ μαθητές που λάβαμε μέρος για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών ομολογούμε πως ήταν μία μοναδική εμπειρία και ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με παιδιά από όλο τον κόσμο. Ευαισθητοποιηθήκαμε με την θέση της κάθε εκπροσωπούμενης χώρας σε θέματα παγκόσμιας βαρύτητας όπως η τρομοκρατία, ο αφοπλισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Η συμμετοχή μας στο συνέδριο άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε πλέον γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Υπήρξε μεγάλη προθυμία από την πλευρά των νέων ανθρώπων για την λήψη αποφάσεων που θα αλλάξουν καθοριστικά την ζωή όλων μας. Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το 1ο ΓΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ και ιδιαίτερα τον Διευθυντή, κ. Καψούρη Γεώργιο, που μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα και ενθάρρυνε τη συμμετοχή μας, καθώς και την κα Λουδάρου Μαρία που ήταν δίπλα μας σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας μας. Και ενθαρρύνουμε τα νέα παιδιά να συμμετάσχουν σε αυτή την αξέχαστη εμπειρία".ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Τι είναι το Model United Nations: Το Model United Nations είναι η προσομοίωση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και άλλων πολυμερών οργάνων.

Πως ξεκίνησε το Model United Nations :Η προσομοίωση διεθνών οργανισμών είχε ξεκινήσει πριν τη δημιουργία των Ηνωμένων Εθνών, όταν μαθητές πραγματοποίησαν μια σειρά από Model League of Nations (Κοινωνίας των Εθνών) στη δεκαετία του '20. Το πρόγραμμα Model United Nations είναι το πρόγραμμα-διάδοχος αυτού που προηγήθηκε του ίδιου του ΟΗΕ.

Ποιοι συμμετέχουν στο Model United Nations ;Η δημοτικότητα του Model United Nations συνεχίζει να αυξάνεται. Σήμερα περισσότεροι από 400.000 μαθητές και φοιτητές σε όλο τον κόσμο συμμετάσχουν σε Model United Nations. Πολλοί από τους σημερινούς ηγέτες στον νομικό, πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο, έχουν συμμετάσχει σε Model United Nations.

Τι είναι η Διάσκεψη Model United Nations :Κάποια Model United Nations πραγματοποιούνται στη σχολική τάξη ενώ άλλες σε όλο το σχολείο. Κάποια άλλα είναι περιφερειακά, εθνικά, ή ακόμη και διεθνή. Τα διεθνή ονομάζονται διασκέψεις, είναι πολύ μεγαλύτερα, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα έχουν συμμετάσχει σε διασκέψεις Model United Nations σε όλο τον κόσμο από την εποχή που οι διασκέψεις έγιναν δημοφιλείς πριν από πενήντα χρόνια. Σήμερα περισσότερες από 400 διασκέψεις πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 35 χώρες. Μια διάσκεψη μπορεί να έχει από 30 έως 2000 συμμετέχοντες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Σεπτέμβριος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
  

 

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό