Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ
 

26.06.2017

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ-ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΌσοι/ες βρέθηκαν στην Καλοκαιρινή εορτή  των Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ Σφηττός-Δήμου Κρωπίας,  την Πέμπτη 22 Ιουνίου  2017,  στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου διασκέδασαν με τα θεατρικά δρώμενα και τους ρόλους που απέδωσαν  τα παιδιά. Τα μουσικοχορευτικά δρώμενα που επιμελήθηκε το προσωπικό των παιδικών σταθμών είχαν ως θέμα, τα παλαιά επαγγέλματα που χάθηκαν ή μειώθηκε ο ρόλος τους, στην πορεία εξέλιξης της ιστορίας της χώρας μας («Ταξίδι στο χρόνο» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης). Οι διοργανωτές όπως δήλωσαν, θέλησαν με αυτόν τον διασκεδαστικό τρόπο να υπενθυμίσουν τις εργασιακές αξίες και τις ανθρώπινες σχέσεις που επικρατούσαν τότε, όχι ως νοσταλγικές και εξιδανικευμένες εικόνες μια άλλης εποχής αλλά ως οδηγός για μια καλύτερη οργάνωση της ελληνικής κοινωνίας  που θα έχει ως αυριανούς πολίτες τα παιδιά των παιδικών σταθμών. 
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η διευθύντρια των δημοτικών παιδικών σταθμών καΖωή Γιαννάκη όπου και εν συντομία εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Δήμαρχο, στο δ.σ του ΝΠΔΔ Σφηττός, σε όλο το προσωπικό  για την υποστήριξη του έργου των δημοτικών παιδικών σταθμών. Για την  θεματική της καλοκαιρινής εορτής είπε ότι σκοπός μας είναι να επικρατήσουν ανθρώπινες σχέσεις στα επαγγέλματα που θα ασκήσουν τα παιδιά όταν ενηλικιωθούν και επιλέξαμε μια τέτοια παράσταση με αυτούς τους συμβολισμούς. Η καΖωή Γιαννάκη, εκ μέρους του προσωπικού καλωσόρισε, τον Δήμαρχο του Κορωπίου, Δημήτριο Κιούση και τον κάλεσε να απευθύνει χαιρετισμό. Ο κ. Κιούσης, εξήρε το έργο που επιτελείται στον τομέα των Παιδικών Σταθμών και έκανε ιδιαίτερη μνεία, στην γραμματέα του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σφηττός και υπεύθυνη για τους παιδικούς σταθμούς,καΑγγελική Γκιόκα καθώς και στη καΖωή Γιαννάκη και στις συνεργάτιδές της ενώ επισήμανε ότι «αυτό το απόγευμα ανήκει στα παιδιά μας, είναι η εορτή τους, ας τα απολαύσουμε». Παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα για τα επαγγέλματα, του κανατά, του λατερνατζή, της μοδίστρας, του λούστρου, του αμαξά, του ψαρά, του σιδερά («κουταλιανός»),του ασβεστά, του παραδοσιακού φωτογράφου των πόλεων, του παγωτατζή. Η μουσική επένδυση  των δρώμενων ήταν εμπνευσμένη από τις όμορφες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου. Εντυπωσίασε το κοινό και τα σκηνικά που είχαν κατασκευαστεί (τα επιμελήθηκαν οι,Ζωή Παπακώστα, Χρυσούλα Σαμαρά,Λαμπρινή Γεώργα) όσο και η προσπάθεια του προσωπικού των σταθμών να μεταμορφώσουν τα μικρά παιδιά σε μικρούς ηθοποιούς, που χορεύουν και υποδύονται ρόλους ενηλίκων μιας άλλης εποχής.Στον ήχο και τον φωτισμό ήταν, ο Δημήτρης Τζανέτος.
Από το δημοτικό συμβούλιο παρευρέθηκαν, το πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας Νικόλαος Γιαννάκος, οι αντιδημάρχοι Ανδρέας Ντούνης, Θοδωρής Γρίβας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση, οι δημοτικοί σύμβουλοι,  Δημήτριος Πιέτρης,  Σταμάτης Ντούνης,  το προσωπικό των παιδικών σταθμών, γονείς και  συγγενείς των παιδιών. Χαιρετισμό και ευχές απεύθυναν, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης ενώ ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Κορωνιάς δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω έκτακτης υποχρέωσης και απέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα.

 
Η Ζωή Γιαννάκη με τον Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτριο Ν. Κιούση 22.06.2017, αμφιθέατρο Δημαρχείου Κορωπίου


«Σίδερα λυγίζει ο Κουταλιανός!»

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Σεπτέμβριος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
  

 

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό