Ο ΚΑΙΡΟΣ









 





  
 

  

 

 

 

 





  




 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΕΛΟΣ ΣΦΗΤΤΕΙΩΝ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ 2015
 


 

Κορωπί, Σεπτέμβριος 2015



ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ,

Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2015»

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Η ΕΥΧΗ –ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΙΟΥΣΗ



Η εκδήλωση αποφοίτησης μαθητών και βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Κορωπίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της περιόδου 2014-2015 που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κρωπίας, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, έγινε σε άλλο χώρο, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της πλατείας Δεξαμενής και σε κατάλληλη ημερομηνία, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εγγραφές των νέων φοιτητών και εντάχθηκε στις ετήσιες εκδηλώσεις του ΝΠΔΔ Σφηττός, «Σφήττεια».

Μετά το τέλος της βράβευσης ακολούθησε μουσική συναυλία με το ελπιδοφόρο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, Οn The Road, το οποίο αποτελείται από τους Παρασκευά Θεοδωράκη και Δημήτρη Χατζηδημητρίου. Μαζί τους στη συναυλία ήταν και ο Μιχάλης Μήτος. Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, δημοτική σύμβουλος Αδαμαντία Μάλλιου υπογράμμισε ότι «η ένταξη της βράβευσης των επιτυχόντων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ στα Σφήττεια εμπλουτίζει τον πολιτιστικό θεσμό του Δήμου και αποτελεί την ιδανική εκδήλωση για το κλείσιμο της διοργάνωσης».

             
Ο Διεθνής Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσέφερε -για άλλη μια χρονιά- ένα σημαντικό χρηματικό βραβείο (3.000 ευρώ) στους πρώτους τρεις αριστούχους μαθητές/τριες : Κατερίνα Α. Ντούνη (Τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π, αποφοίτησε από το 1ο ΓΕΛ Κορωπίου, βαθμολογία 19.20), Πέτρος Γ. Ντούνης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Ε.Μ.Π, αποφοίτησε από το 1ο ΓΕΛ Κορωπίου, βαθμολογία 18.87), Μαρία-Ελένη Μαστροδήμα-Περδίκα (Τμήμα Βιολογίας Ε.Κ.Π.Α, αποφοίτησε από το 3ο ΓΕΛ Κορωπίου, βαθμολογία 18.50). Επίσης, ο Δήμος Κρωπίας απένειμε τιμητικούς επαίνους στον Πέτρο Γ. Ντούνη για δύο σπουδαίες διακρίσεις σε βαλκανικό και διεθνή διαγωνισμό στον τομέα των Μαθηματικών. Συγκεκριμένα, ο δεύτερος αριστούχος του Κορωπίου κατέκτησε, το χρυσό μετάλλιο στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αθήνα, 3-8 Μαΐου 2015) και το αργυρό μετάλλιο στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ταϋλάνδη, 16.07.2015). Συνολικά βραβεύτηκαν 117 μαθητές – νέοι φοιτητές.

 

Κατερίνα Α. Ντούνη
Τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π,
αποφοίτησε από το 1ο ΓΕΛ Κορωπίου, βαθμολογία 19.20
 
Πέτρος Γ. Ντούνης,
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Ε.Μ.Π,
αποφοίτησε από το 1ο ΓΕΛ Κορωπίου, βαθμολογία 18.87
 
Μαρία-Ελένη Μαστροδήμα-Περδίκα,
Τμήμα Βιολογίας Ε.Κ.Π.Α, αποφοίτησε από το 3ο ΓΕΛ Κορωπίου, βαθμολογία 18.50 

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης με έναν σύντομο χαιρετισμό ευχαρίστησε θερμά, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Προς τους επιτυχόντες και συνολικά στους μαθητές είπε ότι η προσπάθειά σας όπως και αυτή των εκπαιδευτικών και των γονέων σας έφερε αποτέλεσμα. Ο κ. Κιούσης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους καθηγητές και τους γονείς που συμπαραστάθηκαν στους μαθητές και δήλωσε ότι «ο αγώνας της μάθησης είναι επένδυση για το μέλλον της χώρας. Η παιδεία είναι μια διαρκής επένδυση στον αγώνα που δίνει η χώρα για να ανακάμψει. Εσείς, οι νέοι φοιτητές/τριες μπορείτε να γίνεται πρωταγωνιστές σε αυτή την εθνική προσπάθεια ως πολίτες, ως επιστήμονες και να αναλάβετε τα σκήπτρα της χώρας».

Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Ανδρέας Ντούνης δήλωσε: «Ο μεγάλος αριθμός επιτυχόντων που είχαμε και φέτος αποδεικνύει το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των παιδιών μας-νέων πλέον φοιτητών, και αποτυπώνει το σπουδαίο έργο των εκπαιδευτικών του δήμου μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νέους φοιτητές μας και ευχές για μια καλή φοιτητική ζωή. Ιδιαίτερα θερμά συγχαρητήρια αξίζουν για τους τρεις αριστεύσαντες».

H εκπρόσωπος του Διεθνούς Αερολιμένα, κα Εύη Αναματερού, ευχαρίστησε τον Δήμο Κρωπίας για τη συνεχή αναβάθμιση της εκδήλωσης βράβευσης, κάθε χρόνο και παρέδωσε τις χρηματικές χορηγίες στους αριστούχους μαθητές /τριες,-νέους/ες φοιτητές/τριες του Κορωπίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός του Δημάρχου Κρωπίας και του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας, Θεοφάνης Μιχαιρίνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Ελένη Αδάμ (Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), Δήμητρα Μιχαιρίνα, (πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), Αδαμαντία Μάλλιου, πρόεδρος του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σφηττός, Αγγελική Μαρκαντώνη, Κώστας Κιούσης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, Παναγιώτης Τσιμπικτσιόγλου και Διονύσης Κερασιώτης, η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ κα Ειρήνη Γαριλίδου, ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ, κ.Αλέξανδρος Βειόγλου, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου κ.Χρ. Θεοχαρόπουλος, η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου κα Βασιλική Μπαγλατζή, ο διευθυντής 1ο ΕΠΑΛ Κορωπίου κ.Κωνσταντίνος Χρόνης, η καΝινέτα Μωυσή διευθύντρια 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και πολλοί καθηγητές της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Την οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε εθελοντικά, η κα Χριστίνα Παπαχρήστου, δημοτική υπάλληλος και επικούρησε επίσης εθελοντικά η κα Ελένη Μπούρδου, δημοτική υπάλληλος. Τέλος, ο Δήμος Κρωπίας ευχαριστεί το Ανθοπωλείο του Γεωργίου Δήμα για την προσφορά της ανθοδέσμης. Oι φωτογραφίες της εκδήλωσης είναι από το studio Papamichali.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Ιούνιος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
  

  

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό