Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΔΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Ανδρέα Ντούνη και Θοδωρή Γρίβα, συμμετείχε στην ημερίδα εργασίας που διοργάνωσε το προεδρείο της ΠΕΔΑ Αττικής (Ηρακλής Γκότσης, δήμαρχος Ν.Ιωνίας, αντιπρόεδρος ΠΕΔΑ κ. Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, το μέλος της Ε.Ε της ΠΕΔΑ, Ιωάννης Κασσαβός, Δήμαρχος Αχαρνών) και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας , την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, με τα θέμα τα «Προβλήματα της Ανατολικής Αττικής».

Συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ανατολικής Αττικής, Σωτήρης Μεθενίτης (Μαρκοπούλου Μεσογαίας), Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (3Β), Δημήτριος Κιούσης (Κρωπίας), Γεώργιος Σοφρώνης (Σαρωνικού), Δημήτρης Λουκάς (Λαυρεωτικής), Βασίλης Πιστικίδης (Ραφήνας-Πικερμίου), Ηλίας Ψινάκης (Μαραθώνα), Αθανάσιος Ζούτσος(Παλλήνης).Τον υπουργό Εσωτερικών Νικόλαο Βούτση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, καθ. ΕΜΠ, κ. Ευάγγελος Καπετάνιος.Παρευρέθηκαν επίσης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Μαρία Κιμπιζή, ο περιφερειακός σύμβουλος Πάρις Ευαγγελίου, η εντεταλμένη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννα Τσούπρα, ο βουλευτής Αττικής με «το Ποτάμι» Κώστας Μαυρωτάς, εκπρόσωπος της βουλευτή Αττικής Νέας Δημοκρατίας Γεωργίας Μαρτίνου.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης δημοσιοποίησε στους συμμετέχοντες μια επίκαιρη τοποθέτηση της δημοτικής αρχής για την εξασφάλιση της συνέχισης των έργων υποδομής και την υποστήριξη των Ο.Τ.Α στο έργο τους μαζί με τις θέσεις και τα βασικά αιτήματα που γνωστοποίησε την περίοδο των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου προς τα κόμματα και τους βουλευτές Αττικής που παραμένουν επίκαιρα και ενεργά. Στην ομιλία του έθεσε πολλά από τα ζητήματα αυτά, μεταξύ των οποίων, ξεχώρισαν : το αίτημα για τη δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου Αν.Αττικής, το αίτημα για τα αντισταθμιστικά οφέλη από την αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού(βάσει του Νόμου 2338/1995) και τη λειτουργία του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου, το ζήτημα της υποστελέχωσης του Δήμου, καθώς και το ζήτημα του προσωπικού για τη λειτουργία των «πράσινων σημείων» και των «τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων» με την πρόταση για θεσμική αλλαγή για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες σε σχέση με το προσωπικό των ΟΤΑ. Τέθηκε από τον Δήμαρχο, το πρόβλημα της εξέλιξης του έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων και βιολογικού καθαρισμού (ΚΕΛ ΠΑΙΑΝΙΑΣ-ΚΟΡΩΠΙΟΥ) με την προσωρινή παύση των εργασιών και τους κινδύνους επιβολής προστίμων, το ζήτημα του έργου της αποχέτευσης παραλιακού μετώπου Δήμων Σαρωνικού και Κρωπίας και η σύνδεση με τον Βιολογικό καθαρισμό στην Ψυττάλεια. Για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου στην νοτιοδυτική πλευρά του, έθεσε το θέμα της διευθέτησης και του ρέματος Κόρμπι (ήδη εκτελείται έργο αντιπλημμυρικό στο ρέμα Ξερέα στην νοτιοανατολική περιοχή του Δήμου στην Αγία Μαρίνα) και της ανάγκης για ένταξής του σε χρηματοδότηση. Τέλος, έθεσε το θέμα της σχολικής στέγης στο Κορωπί και τις υστερήσεις σε νέες κατασκευές εντός της πόλεως.

Επισυνάπτεται η επίκαιρη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής Κορωπίου για το ζήτημα της άμεσης συνέχισης των μεγάλων έργων υποδομών μέσω ΕΣΠΑ :

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ Ο.Τ.Α

Οι θέσεις και τα βασικά αιτήματα της Δημοτικής Αρχής Κρωπίας που παρουσιάστηκαν την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 (αναρτημένο Δ.Τ στο www.koropi.gr, 22 Iανουαρίου 2015) παραμένουν ενεργά και επίκαιρα.

Η δραματική κατάσταση στην ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας και η δυσκολία ανταπόκρισης στην εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας απέναντι σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς επιτείνει το πρόβλημα.

Θέτει δε ως άμεση προτεραιότητα την εξασφάλιση της συνέχισης των μεγάλων έργων βασικής υποδομής του δήμου μας που χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ και σε δεύτερη φάση την υλοποίηση των νέων έργων υποδομής βάσει του νέου ΕΣΠΑ.

Το διαπραγματευτικό αποτέλεσμα με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για το ελληνικό ζήτημα σίγουρα θα καθορίσει και τα όρια και τις προϋποθέσεις ικανοποίησης των αιτημάτων μας προς την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα την εκκίνηση της προσπάθειάς μας να συμβάλλουμε, ως Ο.Τ.Α, σε μια εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση, με τις εξειδικεύσεις της, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Έχουμε ιδέες και πρακτικές προτάσεις για την συμβολή μας σε αυτή την νέα εθνική προσπάθεια, που έπρεπε να είχε ξεκινήσει, με πρωταγωνιστές του Ο.Τ.Α , Α΄και Β΄ βαθμού.

Πρώτα όμως πρέπει να στηρίξουμε την οργανωτική υποδομή των ΟΤΑ που είναι υποστελεχωμένη. Οι Ο.Τ.Α πρέπει να έχουν τους πόρους και το προσωπικό για να ανταποκριθούν στην συνταγματική τους αποστολή του (αρ.102 του Συντάγματος) ώστε να στηρίξουν τόσο την επανεκκίνηση της οικονομίας όσο και την επαναφορά της κοινωνικής συνοχής.

Την Συνταγματική μας αποστολή ο Δήμος, ως δημοτική αρχή παρά τις τεράστιες δυσκολίες προσπαθήσαμε να την εκπληρώσουμε.

Το αποτέλεσμα που έχουμε πετύχει βρήκε τεράστια απήχηση στους δημότες και αποτελεί την βάση της εμπιστοσύνης που οικοδομήσαμε μαζί τους.

Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι οι αιρετοί όλων των επιπέδων διοίκησης και αυτοδιοίκησης τις ευθύνες που μας αναλογούν και να βάλουμε μπροστά τα σχέδια ανασυγκρότησης της χώρας σε ένα δημοκρατικό ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο αναφοράς με ξεκάθαρη στρατηγική.

Υπάρχει μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα που επιθυμεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς.Χρειάζονται όμως και εθνικά συμφωνημένες επιλογές.

Το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι σκληρό, σίγουρα απέχει από τις αρχές και τις αξίες που είχε η ιδρυτική καταστατική διακήρυξη της Ε.Ε με ότι σημαίνει αυτό.

Το γνωρίζουμε. Ωστόσο εκφράζουμε την αγωνία του κόσμου για την καθυστέρηση σε μια συμφωνία κοινώς αποδεκτή και επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα.

Εκφράζουμε τέλος την αγωνία μας ως ΟΤΑ για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας απέναντι στους δημότες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Ιούνιος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
  

  

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό