Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΝΕΑ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΠΗ 2017
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ

Από τον Φεβρουάριο του 2017, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κρωπίας και η αρμόδια αντιδημαρχία διοργανώνουν εκδηλώσεις πρόληψης σωματικών και ψυχικών νοσημάτων καθώς και αντιμετώπισης καθημερινών πιεστικών καταστάσεων σε ομάδες πολιτών-τρίτης ηλικίας, μαθητών και γονέων. Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν εθελοντικά με εισηγήσεις οι, Αντώνης Γεωργάκης, καρδιολόγος, εθελοντής ιατρός των Δημοτικών Ιατρείων-μέλος της Δ.Ε.Υγείας, Κάλλια Κοτζιά, κοινωνική λειτουργός και προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μέλος της Δ.Ε.Υγείας και Κωνσταντίνος Δ. Μούχαλος, σύμβουλος ψυχικής υγείας. Οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και με άλλους επιστήμονες-εισηγητές. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις (4) εκδηλώσεις.Τρεις (3)εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ Δήμου Κρωπίας(Κέντρου Κορωπίου στις 7/02, Αγίας Μαρίνας στις 9/02, και Κιτσίου, 10/02) με εισηγητή τον κ.Αντώνη Γεωργάκη και θέμα «Καρδιακά νοσήματα και Τρίτη Ηλικία», μία εκδήλωση στις 14 Μαρτίου 2017 στο 1ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη Διεύθυνση του σχολείου με εισηγήτρια την καΚάλλια Κοτζιά που απευθυνόταν σε μαθητές της τρίτης τάξης του Λυκείου.Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με θέμα «Το άγχος των εξετάσεων.Γονείς και Διαχείριση» με εισηγητή αυτή τη φορά τον κ.Κωνσταντίνο Μούχαλο και συντονίστρια την καΚάλλια Κοτζιά. Την εκδήλωση, χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης και ο κ.Αντώνης Γεωργάκης. Επίσης, δημιουργήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία -από τις 10 Φεβρουαρίου του 2017- σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ, ομάδα γονέων συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα που αφορούν την εφηβεία. Οι συνεδριάσεις διεξάγονταν ανά 15νθήμερο στο Δημοτικό Κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών «Αριστείδης Γκίκας».Η ομάδα υποστηρίχθηκε εθελοντικά από τις 10 Μαρτίου 2017 από τον σύμβουλο ψυχικής υγείας, κ.Κωνσταντίνο Μούχαλο και οι φετινές συνεδρίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017.Τα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο την ομάδα ήταν: η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων, η κατανόηση και αντιμετώπιση εφηβικών συμπεριφορών (μεταπτώσεις, απορριπτικές συμπεριφορές κ.α), και η διαχείριση του πένθους, της απώλειας.Οι πρωτοβουλίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα συνεχιστούν με άλλες ενδιαφέρουσες οργανωμένες δράσεις (π.χ για το πρόβλημα του καπνίσματος και τις συνέπειες στην υγεία, για πρόληψη συχνών παθήσεων) και μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας και των εθελοντών επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιό της.Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θοδωρής Γρίβας και όλοι οι συμμετέχοντες επιστήμονες που συνέδραμαν τις πρωτοβουλίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας εύχονται στους μαθητές καλή επιτυχία στις εξετάσεις και στους γονείς υπομονή και κατανόηση.

Ακολουθεί πίνακας των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν :

ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ : 7/2/2017: Ομιλία στο ΚΑΠΗ Κορωπίου από τον κ. Αντώνη Γεωργάκη με θέμα: Καρδιακά νοσήματα και Γ΄ηλικία, 9/2/2017 : Ομιλία στο ΚΑΠΗ Αγ.Μαρίνας ,10/2/2017: Ομιλία στο ΚΑΠΗ Κιτσίου

14/3/2017: Παρουσίαση στο 1ο Λύκειο Κορωπίου ( σε συνεργασία του Λυκείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ) στους μαθητές Γ΄Λυκείου με θέμα: «Το άγχος των Πανελληνίων εξετάσεων- Τρόποι διαχείρισης» Εισηγήτρια : Κάλλια Κοτζιά

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Κορωπίου δημιουργήθηκε ομάδα γονέων συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα που αφορούν την εφηβεία από τις 10/2/2017. ( Συνεδρίες ανά 15νθημέρο στο Κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών «Αριστείδης Γκίκας»).

Η ομάδα ολοκλήρωσε τις συνεδρίες της για τη φετινή σχολική χρονιά την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017. 

5 Μαΐου 2017 : Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου

«Το άγχος των εξετάσεων. Γονείς και Διαχείριση». Εισηγητής, Κωνσταντίνος Μούχαλος, σύμβουλος ψυχικής υγείας. Συντόνισε η Κάλλια Κοτζιά. Το λόγο έλαβε και ο διακεκριμένος καρδιολόγος και μέλος της Δ.Ε Υγείας και εθελοντής ιατρός των Δημοτικών Ιατρείων κ.Αντώνης Γεωργάκης . Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Απρίλιος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
  

  

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό