Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

NEA - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LET’S DO IT GREECE 2016
 
LET’S DO IT GREECE 2016

ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ…“ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΛΙΑ…ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ”!

«Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!»

"Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε όλη την Ελλάδα

για να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα!"

Την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ανοιχτή σύσκεψη συλλόγων και φορέων του Δήμου Κρωπίας για τη φετινή διοργάνωση της περιβαλλοντικής δράσης Let’s Do It GREECE 2016 που φέρει το σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε όλη την Ελλάδα για να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα!». Στη σύσκεψη υπήρξε συμφωνία για την επικέντρωση των δράσεων καθαρισμού τόσο στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας όσο και στον Καρελλά.

Η κεντρική δράση καθαρισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός Δήμου Κρωπίας θα γίνει στην παραλία της Λουμπάρδας με σημεία αναφοράς τα ιστορικά δημοτικά κτίσματα «Χαγιάτια» και την περιοχή του λόφου προς Αγία Μαρίνα (δασικός δρόμος) στις 10.30πμ.Στη σύσκεψη προτάθηκαν παράλληλες δράσεις καθαρισμού στις παραλίες τις Αγίας Μαρίνας, Αγίου Δημητρίου & Σκαλάκια «Αλθέας». Για τον καθαρισμό της παραλίας Αγίας Μαρίνας έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για την Κυριακή 17 Απριλίου, ο ΝΑΟ Κέκρωψ και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας. Στην κεντρική δράση καθαρισμού στην παραλία Λουμπάρδας θα συμμετέχει και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κορωπίου καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου. Η κεντρική δράση θα υποστηριχθεί από δημοτική συγκοινωνία (09:30πμ έναρξη δρομολογίου με εκκίνηση από το Δημαρχείο Κρωπίας και στάσεις σε κεντρικά σημεία Κορωπίου και στην Αγία Μαρίνα).

Οι δράσεις καθαρισμού στον Καρελλά

Ο σύλλογος Άνω Καρελά «Αγία Παρασκευή», η Γαιδουροχώρα, ο Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Κορωπίου (Α.Π.Ο) και το Κατηχητικό Σχολείο Ι. Ν Αγίου Φανουρίου Καρελλά θα πραγματοποιήσουν ανάλογες δράσεις στον Καρελλά Δήμου Κρωπίας.

Όσοι σύλλογοι και φορείς (σχολεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις κ.λ.π) θέλουν να συμμετέχουν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στην κεντρική δράση στη Λουμπάρδα παρακαλούμε να δηλώσουν τις συμμετοχές τους τόσο στην οργανωτική επιτροπή του let’s do it Greece (www.letsdoitgreece.org.) όσο στο Δήμο μας. Επίσης, όσοι σύλλογοι ή φορείς θέλουν να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις ή να οργανώσουν δράσεις σε συνεργασία με το Δήμο για την καλύτερη οργάνωση παρακαλούνται να αποστείλουν δηλώσεις τους στα e-mail επικοινωνίας : [email protected]m & [email protected]gr.

Στη σύσκεψη της 28ης Μαρτίου 2016 συμμετείχαν, η Αδαμαντία Μάλλιου, δημοτική σύμβουλος πρόεδρος του Δ.Σ Σφηττός συνεπικουρούμενη από την Γεωργία Σταθάκη μέλος του Δ.Σ Σφηττός, την Αγγελική Γκίκα, μέλος του Δ.Σ Σφηττός και τον Ιωάννη Κατιμερτζόγλου, ειδικό συνεργάτη, μέλους της Ε.Ο Δήμου Κρωπίας, τομέας Δασοπροστασίας. Μετείχαν εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του ΝΑΟ Κέκρωψ, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας, του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου, της «Γαιδουροχώρας», του συλλόγου Καρελλά «Αγία Παρασκευή», του Κατηχητικού Σχολείου Ι.Ν.Αγίου Φανουρίου και της εθελοντικής ομάδας Δήμου Κρωπίας.

Το πρόγραμμα των καθαρισμών στην παραλία της Λουμπάρδας έχει ως εξής:

Κυριακή 17 Απριλίου

9:30πμ Έναρξη δρομολογίου με εκκίνηση από το Δημαρχείο Κρωπίας και στάσεις σε κεντρικά σημεία Κορωπίου και στην Αγία Μαρίνα

10.30πμ Έναρξη καθαρισμού με σημεία αναφοράς τα ιστορικά δημοτικά κτίσματα «Χαγιάτια» και την περιοχή του λόφου προς Αγία Μαρίνα (δασικός δρόμος).

Το πρόγραμμα των καθαρισμών στον Καρελλά έχει ως εξής:

1. Κατηχητικό Σχολείο Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου

Σάββατο 16 Απριλίου, 10.30 -13.00

-Καθαρισμός Περιβάλλοντος χώρου της Μονής Αγίου Φανουρίου, της παιδικής χαράς Καρελά και επίσκεψη-ξενάγηση στη Βυζαντινή εκκλησία του Άγιου Νικολάου Υμηττού με καθαρισμό περιβάλλοντος χώρου. Θα ακολουθήσει γεύμα. Η δράση των παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου θα υποστηριχθεί από δημοτική συγκοινωνία.

2. Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρελά «Η Αγία Παρασκευή»

-Δευτέρα 4 Απριλίου: Οργανωμένη απομάκρυνση τριών μικρών όγκων μπάζων από το Δάσος Καρελά σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου

-Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Απριλίου: Αποψίλωση του κεντρικού δρόμου Καρελά μέχρι και τον άνω Καρελά. Ειδικός καθαρισμός γύρω από κάδους και τοποθέτηση πινακίδων για την καθαριότητα. Συνεργασία με την Υπηρεσία του Δήμου για απομάκρυνση κλαδιών και μπάζων.

-Κυριακή 17 Απριλίου: Καθαρισμός από το πρώην προπονητήριο του Παναθηναϊκού και μέχρι το τέλος της κατοικημένης περιοχής του Άνω Καρελά. Ώρα συνάντησης 10.00πμ, στον χώρο των γραμματοθυρίδων οδός Χαλιδώνος & Προφήτη Ηλία, Άνω Καρελάς

3. Αθλητικός Ποδηλατικός Όμιλος Κορωπίου (Α.Π.Ο. Κορωπίου) και «Γαιδουροχώρα», Κυριακή 17 Απριλίου : Καθαρισμός στο δάσος Γραμματικού, ώρα συνάντησης 10.00πμ στην Βόρεια είσοδο του δάσους.

Τέλος, την Κυριακή 17 Απριλίου στις 12.30μ, στο τέλος των δράσεων ο Σύλλογος του Καρελλά «Αγία Παρασκευή θα προσφέρει μεζέ και αναψυκτικά στους εθελοντές, στα γραφεία του στην οδό Μεσσηνίας και Τυμφρηστού στον Ανω Καρελά.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Ιούνιος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
  

  

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό