Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΝΕΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
 

 


Βασ. Κωνσταντίνου 47 __________________________________________________________

www.koropi.gr
Κορωπί, 7 Δεκεμβρίου 2015


Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σχετικά με ανακοίνωση της αντιπολίτευσης (4.12.2015) για δήθεν πρόβλημα στις πολεοδομικές μελέτες από τον Απρίλιο και Ιούλιο του 2015 (!) λόγω κάποιας απόφασης εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Αττικής που δεν αφορά τις εγκρίσεις των Πολεοδομικών μελετών, τόσο της Γ΄ Γειτονιάς Αγία Μαρίνας όσο και της επέκτασης πόλεως Κορωπίου:

«Κατανοώ την αδυναμία άσκησης ουσιαστικής αντιπολίτευσης από τον συνδυασμό της Πρωτοβουλίας Πολιτών. Όμως η άγνοια δεν δικαιολογείται. Όταν μάλιστα υπάρχουν πολλοί μηχανικοί και τεχνικά γραφεία στο Κορωπί που θα μπορούσαν να συμβουλευτούν. Με μεταχρονολογημένες ειδήσεις για διαφορετικές ερμηνείες ισχύος νομοθετημάτων και τυπικές αποφάσεις οργάνων της περιφέρειας Αττικής που δεν αφορούν ούτε κατ΄ουσίαν την έγκριση των πολεοδομικών μελετών, τόσο της Γ΄ Γειτονιάς Αγ. Μαρίνας όσο και της επέκτασης πόλεως Κορωπίου -που αναμένονται να δημοσιευτούν στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης-περισσότερο εκτίθενται παρά ασκούν τον θεσμικό τους ρόλο. Όταν μάλιστα οι μελέτες αυτές έχουν λάβει θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε καμία περίπτωση ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών πολεοδόμησης –με τον παλιό ή τον νέο νόμο-δεν επηρεάζει τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ των μελετών! Έχει σχέση μόνο με την Πράξη εφαρμογής που έπεται της δημοσίευσης σε Φ.Ε.Κ!.

Επιπλέον, σας γνωστοποιώ ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις περί υπαγωγής των Πράξεων Εφαρμογής των Π.Ε. 4 και 5 και τμημάτων των Π.Ε. 1 και 3 του Δήμου Κρωπίας καθώς και της Π.Ε.3 οικισμού Αγίας Μαρίνας στις προϊσχύουσες διατάξεις περί εισφοράς γης των παραγράφων 1, 3, 4, 5, 6 και 7 του άρθρου 1 του Ν. 4315/2014, εφόσον ανήκουν στις εκκρεμείς διαδικασίες πολεοδόμησης, γεγονός, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την αιτιολογία των με αρ. πρωτ. 68290/1-04-2015 και 96906/07-07-2015 Αποφάσεων του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής που κρίνονται ως μη νόμιμες. Για τις αποφάσεις αυτές έχουν υποβληθεί αίτηση θεραπείας και σχετικό ερώτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία έγκρισης των πιο πάνω πολεοδομικών μελετών (Π.Μ.) σας ενημερώνω ότι :

  • Οι Πολεοδομικές Μελέτες δεν υπογράφηκαν, αδικαιολόγητα, το έτος 2014, από τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος παρά τις θετικές γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ.

  • Αντίθετα, και οι δύο Πολεοδομικές Μελέτες (Π.Μ) υπογράφηκαν από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση στις 4-9-2015 και μάλιστα η Π.Μ της Γ΄ Γειτονιάς Αγίας Μαρίνας είχε φθάσει στο στάδιο υπογραφής της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  • Μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, η μεν Π.Μ. Επέκτασης του Κορωπίου αφού υπογράφηκε εκ νέου από τους δύο Υπουργούς Περιβάλλοντος βρίσκεται στο στάδιο νέας επεξεργασίας της από το ΣτΕ για τυπικούς λόγους (λόγων νέων προσώπων & αρμοδιότητες των νέων Υπουργών).

  • Η Π.Μ. της Γ΄ Γειτονιάς Αγίας Μαρίνας αφού υπογράφηκε εκ νέου από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος στις 25-11-2015 βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού του Υπουργείου αυτού.


Καλύτερα θα ήταν ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας να απευθύνει ερωτήματα προς τα πρόσωπα που αποτελούσαν τις πολιτικές ηγεσίες του αρμόδιου Υπουργείου, από το 2013 έως και την πρώτη θητεία της νέας Κυβέρνησης του Ιανουαρίου 2015 (!), γιατί δεν υπέγραψαν τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, των καθόλα νόμιμων πολεοδομικών μελετών όπως, αυτών της Γ΄ Γειτονιάς Αγίας Μαρίνας, και της Π.Μ επέκτασης του πόλης Κορωπίου. Μελέτες που υπέστησαν, τόσο τη βάσανο της Δικαστικής κρίσης όσο και της δημόσιας κρίσης από τους δημότες και τους κατοίκους. Ποια συμφέροντα μπορεί να συντέλεσαν στην αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση;».-------------------------

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Σεπτέμβριος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
  

 

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό