Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

NEA - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ NOTIOANATOLIKA.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ NOTIOANATOLIKA.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Σε δημοσίευμά του, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, το notioanatolika.gr αφήνει σαφείς υπαινιγμούς εναντίον της Επιτροπής των Αδέσποτων χωρίς μάλιστα να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του.

Συγκεκριμένα λέει : «Πολλά ερωτήματα προκαλούν οι πρώτες αποφάσεις της επιτροπής για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Κρωπίας. Και αυτό γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισαν να «εξαφανίσουν» τα αδέσποτα επί της ουσίας από τον αστικό ιστό ίσως οδηγώντας τα στα... βουνά». Αυτό είναι τελείως ψευδές διότι η απόφαση της επιτροπής αναγράφει 4 συγκεκριμένα σημεία (σχολεία, πλατείες, παιδικές χαρές, δημαρχείο) όπου δεν θα επιστρέφονται τα αδέσποτα και δεν λέει πουθενά ότι θα αδειάσει όλο τον αστικό ιστό.

Παρακάτω το δημοσίευμα συνεχίζει: «Παγκοσμίως η τακτικά αφορά την επανατοποθέτηση του ζώου στο σημείο που έγινε η περισυλλογή του για την δική του ασφάλεια. Μόνος λόγος για να μην γίνει είναι αν δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια του». Η υγιής κριτική είναι θεμιτή, όμως για να κάνει κάποιος κριτική πρέπει να γνωρίζει τους νόμους.Κι εδώ το notioanatolika.gr…ως αντιπολίτευση… πιάστηκε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ! Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 το άρθρο 9, παράγραφος 10, είναι σαφές ότι: «(…) Δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, λιμάνια, αεροδρόμια, και αρχαιολογικούς χώρους».

Επίσης ο ίδιος νόμος στην παράγραφο 12 δίνει το δικαίωμα στην επιτροπή να αποφασίζει τους χώρους επιστροφής και γενικά την διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων. Εμείς λοιπόν, ποτέ δεν είπαμε ότι θα παρατήσουμε τα αδέσποτα στα… βουνά όπως αναγράφεται στο δημοσίευμα αλλά βάλαμε κάποιους περιορισμούς με γνώμονα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και την φροντίδα των ζώων. Εάν δεν παίρναμε αυτή την απόφαση, και κάποιο αδέσποτο δάγκωνε ένα παιδάκι σε κάποιο σχολείο ή σε μια παιδική χαρά, εσείς κύριοι του notioanatolika.gr δεν θα ήσασταν οι πρώτοι που θα βγαίνατε και θα μας κατηγορούσατε ότι δεν τα είχαμε πάρει από κει;;;

Η επιτροπή κι εγώ προσωπικά ως υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος, είμαστε αποφασισμένοι με τα λιγοστά κονδύλια που μας παρέχονται να δημιουργήσουμε μια ισορροπία όπου δεν θα δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα και να θέσουμε κάποιους κανόνες για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας. Φυσικά και θα συνεχίζουμε να φροντίζουμε τα αδέσποτα με αγάπη και σεβασμό αλλά πρωτίστως θα προστατέψουμε τους πολίτες που έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία ή στις παιδικές χαρές χωρίς να φοβούνται! Κανένα αδέσποτο δεν θα αφεθεί στην τύχη του όσο περνάει από το χέρι μας και με τα μέσα που διαθέτουμε.

Τέλος, θα σας παρακαλέσω με απόλυτο σεβασμό στο λειτούργημα του δημοσιογράφου, την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικοί ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση του κόσμου ή να κάνετε ρεπορτάζ για να έχετε όλες τις απαντήσεις και εκδοχές. Με τον τρόπο αυτό η κριτική σας θα έχει περιεχόμενο ώστε να μας βοηθήσετε να λαμβάνουμε καλύτερες αποφάσεις».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Σεπτέμβριος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
  

 

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό