Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΝΕΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ
 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ

ΙΣΧΥΡΗ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουλίου 2015, το Δημαρχείο Κρωπίας, στο πλαίσιο της οργανωμένης εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας και εγκληματικότητας σε κάθε Δήμο της χώρας.Ο Αναπληρωτής Υπουργός συνοδευόμενος, από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού κ. Βασίλειο Μαστρογιάννη και μέρους της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ με επικεφαλής, τον Αντιστράτηγο, Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο Ιωάννη Διαμαντόπουλο, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Ν. Κιούση, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των δημοτικών συνδυασμών πλειοψηφίας και μειοψηφίας και με μέλη συλλογικών φορέων.Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η επιτόπια ενημέρωση του Υπουργού για ζητήματα παραβατικότητας, εγκληματικότητας και ασφάλειας στην περιοχή του Κορωπίου και η άμεση εφαρμογή μέτρων περιορισμού τους και εμπέδωσης αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους όλων των περιοχών του Δήμου
.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης καλωσόρισε τον Υπουργό και τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του Δήμου που Υπουργός με αρμοδιότητα την προστασία του πολίτη και ζητήματα δημόσιας τάξης επισκέπτεται τον Δήμο με τόσο οργανωμένο τρόπο, με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων και χρονοδιαγράμματα δράσης.

Ο κ. Κιούσης αναφέρθηκε εκτενώς στις ιδιομορφίες, γεωγραφικές, πολεοδομικές, κοινωνικο-οικονομικές που χαρακτηρίζουν τον Δήμο καθώς και για την εξέλιξη σε βασικά έργα υποδομών που έχουν ολοκληρωθεί, εξελίσσονται είτε είναι στάσιμα. Ιδιαίτερα στάθηκε σε ζητήματα σχολικής στέγης. Επισήμανε τα βασικά προβλήματα ασφαλείας του Δήμου και ορισμένα περιστατικά παραβατικότητας και εγκληματικότητας που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Τέλος, εκθείασε την άριστη συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, το Α.Τ Κορωπίου, το Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορωπίου και Αν. Αττικής, το Τμήμα Τροχαίας της Αγίας Παρασκευής.

Τον λόγο έλαβαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ντούνης, Θοδωρής Γρίβας, Νικόλαος Γιαννάκος, Αντώνης Κορωνιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Δημήτριος Πιέτρης, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Ελένη Αδάμ, Κώστας Κιούσης, Αγκυ Λεβαδίτου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Κιούση, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Διονύσιος Κερασιώτης και ο κ.Αντώνης Δρόσος, επικεφαλής κατοίκων και κοινωνικών φορέων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός κ.Γιάννης Πανούσης άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο, τα μέλη του Δ.Σ. και τους εκπροσώπους κατοίκων και εξέφρασε την ισχυρή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου του για την πάταξη και περιορισμό κάθε μορφής παραβατικότητας και εγκληματικότητας σε κάθε Δήμο της χώρας με κατάλληλο επιχειρησιακό σχέδιο που θα ενσωματώνει, κάθε ιδιομορφία και ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής καθώς και τις απόψεις και αγωνίες των κοινωνικών και δημοτικών φορέων. Επίσης, ενημέρωσε ότι θα αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση κενών νόμου και νόμιμης δράσης για ορισμένα φαινόμενα νεοπαραβατικότητας. Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ήταν χρήσιμη η συνοπτική αναφορά του Δημάρχου Κρωπίας στα μεγάλα έργα που γίνονται ή πρέπει να γίνουν καθότι η γενική πρόοδος σε μια τοπική κοινωνία μειώνει την παραβατική συμπεριφορά και βοηθάει το στόχο της καταπολέμησης του εγκλήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης με τη σειρά του αναφέρθηκε σε χρονοδιαγράμματα υλοποίησης μαζί με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής Υπουργός, οι συνεργάτες του και οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, μετέβησαν στην έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρωπίας, όπου τους υποδέχθηκαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αν. Αττικής Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Τζοίτης, ο Διοικητής της Π.Υ Κρωπίας Πύραρχος, Σπυρίδων Αθ. Πέτρου και αντιπροσωπεία μελών του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Ν. Κιούση. Αμέσως μετά, μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου, στο Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου και στη Διεύθυνση Αστυν. Νοτιοανατολικής Αττικής.

Τέλος, επισκέφτηκαν το κέντρο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Κρωπίας (θέση «Μπότα) για την ενημέρωσή τους για το έργο που επιτελείται σε συνεργασία με την Π.Υ Κρωπίας και κυρίως για την ανύψωση του ηθικού όλου του προσωπικού των υπηρεσιών πυρόσβεσης που δίνουν μεγάλη μάχη και φέτος για τη διάσωση των δασών.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Αύγουστος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
  

 

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό