Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

  
 

  

 

 

 

 

  
 
 

ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2015
 


Πολιτιστικός Θεσμός: «Σφήττεια 2015», ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, 25 -30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Δεύτερη εβδομάδα εκδηλώσεων με βραδιές θερινού Κινηματογράφου για παιδιά, θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, παιδική μουσική παράσταση, σημαντικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στις χαμένες αλλά όχι λησμονημένες πατρίδες του ελληνισμού της Μικράς Ασίας από το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου

(Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Πλ. Δεξαμενής Κορωπίου & 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου,)

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα -στο δρόμο της επιτυχημένης νέας πορείας τους- οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις Σφήττεια 2015, του Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός Δήμου Κρωπίας. Ήδη οι διοργανωτές του Δήμου Κρωπίας, (Νομικό Πρόσωπο «Σφηττός», οι καλλιτέχνες, οι σύλλογοι και άλλοι συμμετέχοντες, κοινωνικοί και κρατικοί φορείς) έχουν προσφέρει στο κοινό μια πρώτη ποιοτική εκκίνηση, με τη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και μετά με την πρώτη συναυλία, στην ιστορία του πολιτιστικού θεσμού, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η μαζική συμμετοχή του κοινού σε υψηλών προδιαγραφών συναυλίες και η πολύ ικανοποιητική συμμετοχή του σε παράλληλη εκδήλωση, στο πλαίσιο των Σφηττείων, της «Λευκής Νύχτας» που διοργάνωσε η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου, δείχνει τις δυνατότητες για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση όλων των φορέων για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη. Ο συνδυασμός εκδηλώσεων πολιτισμού και ψυχαγωγίας και της προσφοράς ευκαιριών στους πολίτες για αγορά χρήσιμων και ποιοτικών προϊόντων φαίνεται ότι μπορεί να δώσει ένα σήμα ανάκαμψης και ανύψωσης του ηθικού, επαγγελματιών και πολιτών, σημειώνουν μέλη, της διοίκησης της Ένωσης (ΕΕΒΕΚ).Επιπλέον, η σημαντική Εικαστική Έκθεση του Εργαστηρίου του ΝΠΔΔ Σφηττός, εφήβων και ενηλίκων, στο περίπτερο της πλατείας Δεξαμενής, προσθέτει στη διοργάνωση την αναγκαία εικαστική «πινελιά» της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργικής έκφρασης. Η διδάσκουσα, καΒασιλική Πιστικού καθοδήγησε, εφήβους και ενήλικες, σε «αχαρτογράφητα νερά» και απελευθέρωσε, τα ταλέντα και τις κλίσεις τους.
Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό τις ημέρες τέλεσης των εκδηλώσεων, Ιουνίου και Ιουλίου, από τις 20:30 έως τις 22:30Η δεύτερη εβδομάδα των Σφηττείων
(25 έως 30 Ιουνίου) περιλαμβάνει, τρείς παιδικές εκδηλώσεις( δύο βραδιές θερινού κινηματογράφου και μια μουσική παράσταση), μία θεατρική παράσταση (κωμωδία) για όλη την οικογένεια και ένα μοναδικό συγκινητικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στις χαμένες αλλά όχι λησμονημένες πατρίδες του ελληνισμού της Μικράς Ασίας, της καθ΄ημάς Ανατολής, που μας προσφέρει το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου.

Ειδικότερα:

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου και την Τρίτη 30 Ιουνίου, στο 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου, στις 9 το βράδυ, οι «μικροί μας φίλοι» θα απολαύσουν θερινό κινηματογράφο με τις εξής ταινίες: «Σκυλάκια στο διάστημα» (25.06.2015) και «Πανικός στο δάσος-Η απόδραση του Φέλιξ Λυγξ» (Η ταινία ήταν να προβληθεί στις 18 Ιουνίου αλλά λόγω κακών καιρικών συνθηκών μετατέθηκε στις 30.06.2015). Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι την Τρίτη 30 Ιουνίου, στις 11.00 το πρωί, παιδιά 8 έως 12 ετών, μπορούν να συμμετέχουν σε μια ενδιαφέρουσα δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (www.koropilib.gr) με την ανάγνωση του βιβλίου «Παλιόπαιδο», από τη συγγραφέα του βιβλίου Αγγελική Δαρλάση, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη, με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και του Future library (Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»). Την Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 20.30, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους θα έχουν την ευκαιρία να «ανηφορίσουν» στο δημοτικό θέατρο της πλατείας Δεξαμενής και να παρακολουθήσουν τη μουσική παράσταση, «Ο Πέτρος, ο Λύκος, η Βανέσα και η Μαγική Φλογέρα». Πρόκειται για μια συναυλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα με βασικό στόχο, να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν τα παιδιά, τα μουσικά όργανα και τα ηχοχρώματα με ένα διασκεδαστικό τρόπο καθώς επίσης, μέσω της μουσικής και της αφήγησης των παραμυθιών, να διδαχθούν την αγάπη για τα ζώα και το φυσικό μας περιβάλλον. Συντελεστές: Ράνια Βισβάρδη, κείμενα –αφήγηση, Μαίρη Παππά, παντομίμα, Περσεφόνη Ζαχαρίου, επιμέλεια εικόνων-ζωγραφική, Σταύρος Κλαβανίδης, τρομπόνι, Μαρία Κολέτου, φλάουτο με ράμφος, Χρυσούλα Γεωργάκη, κλαρινέττο.

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, μια πολύ καλή κωμική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, σε κείμενα Γιώργου Θεοδοσιάδη, «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω», φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού. Οι ηθοποιοί, Σπύρος Πούλης, Κώστας Αποστολάκης, Σπύρος Σπαντίδας, Σοφία Μανωλάκου, δίνουν τον καλύτερο θεατρικό τους εαυτό, κάτω από την σκηνοθετική καθοδήγηση του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη και τη βοήθεια του Δημήτρη Καντά.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός δημοτική σύμβουλος, Αδαμαντία Μάλλιου, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, σε δήλωσή της, εκφράζει τις ευχαριστίες της στους πολίτες που συμμετείχαν στην πρώτη εβδομάδα των εκδηλώσεων, στους εθελοντές και σε όλους τους συλλογικούς φορείς και καλεί τους γονείς και τα παιδιά, τις οικογένειες του Δήμου, να αγκαλιάσουν και τις παιδικές εκδηλώσεις των Σφηττείων, που ακολουθούν. Ενώ και ο Ιούλιος των Σφηττείων (στις 2,3,6,12 και 17) υπόσχεται πολλές δυνατές στιγμές, με βραδιά Κινηματογράφου για ενήλικες, με μουσικοθεατρικές εκπλήξεις, μουσική συναυλία με μια νέα και ξεχωριστή καλλιτέχνιδα και φυσικά τις θεατρικές δημιουργίες των ομάδων, Εφήβων και Ενηλίκων. Πραγματικά, σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε στο Κορωπί που αγαπάμε, καταλήγει στη δήλωσή της η κα Μάλλιου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρη Κιούση σε δήλωσή του, επισημαίνει ότι και στη φετινή διοργάνωση των Σφηττείων, επενδύουμε στην αισιοδοξία και καθιστούμε τον Δήμο Κρωπίας καλλιτεχνικό πόλο έλξης και τονώνουμε το ηθικό της Κορωπιώτικης οικογένειας. Το παιδικό μας πρόγραμμα ιδιαίτερα με τις βραδιές θερινού Κινηματογράφου ικανοποιεί άλλη μια απαίτηση των οικογενειών του Κορωπίου για ανάδειξη και αυτής της μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης. Τελικός μας στόχος είναι ένα όμορφο, πολιτιστικά, Κορωπιώτικο καλοκαίρι.O
λόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Σφήττεια 2015 στο
www.koropi.gr. Τοποθεσία εκδηλώσεων του Ιουνίου 2015: Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Πλ. Δεξαμενής και 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης οι πολίτες μπορούν να ενισχύουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου του Δήμου Κρωπίας με την προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας , φαρμάκων και υγειονομικού υλικού

Ολόκληρο το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου-Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός για τα παιδιά, στο www.koropilib.gr. Τοποθεσία δράσεων: Δημοτική Βιβλιοθήκη, πεζόδρομος Ολυμπιονίκη Γ.Σ. Παπασιδέρη 13. Πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχών στο τηλέφωνο: 2106626295.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«Ιούνιος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
  

  

    
  
  
     
  
  
   
  
   Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας ΚΕΠ
  
  
  
  
    
  
  
  

   

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

  

  

 

  

  

Φωτογραφικό Υλικό